Lifecoaching van BTMP

Fundamentele persoonlijke ondersteuning
BTMP coaching zet met lifecoaching in op fundamentele persoonlijke groei en geestelijke ontwikkeling. De letters BTM en P staan voor het motto: “Life is a play: Be The Master Player”. Ik zie het leven als een spel. Geen spelletje, maar een serieus spel van jou en de wereld. Van jou ín de wereld. Volgens dat spel draait het allemaal óm jou. Zonder dat egoïstisch uit te leggen. Samen kijken we naar de regels van dit spel en ontdekken we de rollen die jij vervult.

Coachingspakketten

Bekijk mijn aanbod

Wie erin slaagt om zich in het leven volledig te geven, helemaal in het spel op te gaan, zonder zichzelf erin te verliezen is een topspeler, de Master Player.
Martien Hontelez in: Jippie! Een Burn-out

Nartaka Atma
Het idee om het leven te zien als een spel (lees niet: een spelletje) is onder andere terug te vinden in oude Indiase geschriften, de zogenaamde “Shiva sutra’s”. Daar wordt het omschreven als “Nartaka Atma”: het leven is een spel van het bewustzijn. Het verwijst ernaar dat het leven, de wereld, het toneel is waarop het Goddelijke Zelf zijn dans uitvoert. Deze uitleg en betekenis is een mystieke. Het mooie van het gekozen beeld is dat we het op diverse wijzen kunnen interpreteren en dus ook op een meer alledaagse manier.

Het spel
Als we erin slagen om ons eigen leven als spel te zien ontdekken we welke rollen we daarin spelen en kunnen we zien hoe we ons met die rollen verbinden. Het spel heeft fysieke componenten (ons lichaam, onze gezondheid, onze omgeving), emotionele aspecten (relaties, liefde, angst), mentale (intellect, denken) en mystieke of spirituele (geloof, zingeving). Op al die niveaus mogen we ons spel spelen. En net als bij sportwedstrijden bestaat de uitdaging eruit je volledig te geven, volledig in het spel op te gaan, zonder jezelf erin te verliezen. Na het eindsignaal ben je geen voetballer meer, geen spits meer of rechts-back en onder de douche spoel je deze rol van je af. En als op het toneel het doek valt ben je niet langer Hamlet maar de toneelspeler die in zijn auto naar huis rijdt.