Over Martien Hontelez

''Life is a Play: Be the Master Player''
Martien Hontelez
Mijn werk als coach komt voort uit met mijn activiteiten in het onderwijs en is daarmee nog steeds nauw verweven. Vijfentwintig jaar werkte ik in het mbo en hbo, als docent, mentor, coach, trainer, teamleider en manager. De laatste tien jaar combineer ik mijn coachpraktijk met het trainen en begeleiden van docenten in opleiding.

Liefde en haat
Ik heb een haat-liefdeverhouding met het onderwijs. Liefde voor de lerende en zich ontwikkelende mens. Haat voor het systeem waarin het leren is verworden tot instituut en waarin de bureaucratische controledrift zoveel goeds stuk maakt. Haat ook voor de louter op prestatie gerichte leer- en ontwikkelingsweg waartoe al onze jongeren worden gedwongen. En liefde zeker ook voor al diegenen die zich, desondanks én met hart en ziel, dag in dag uit inzetten voor de begeleiding van die lerende mensen: de docenten. Kortom: ik versta de taal van het onderwijs.

Ik heb een haat-liefdeverhouding met het onderwijs. Liefde voor de lerende en zich ontwikkelende mens. Haat voor het systeem waarin de bureaucratische controledrift zoveel goeds stuk maakt.

Coachingspakketten

Bekijk mijn aanbod

Eigen ervaring
Ik ben op mijn best met mensen die in geestelijk opzicht willen groeien vanuit een spiritueel of filosofisch perspectief. Ik kan mensen bijstaan die zoeken naar antwoorden op vragen die rijzen tijdens hun individuatieproces, zoals de bekende psycholoog Carl Jung dat noemt. Periodes van stress en burn-out zijn logische componenten van zo’n weg en zijn altijd een goede aanleiding tot verandering, tot groei. Uit eigen ervaring weet ik dat de persoonlijke ontwikkelingsweg er één is van vallen en opstaan. Zelf raakte ik in 2003 volledig opgebrand en een verwarrende periode brak aan. In 2005 ontmoette ik mijn geestelijk leraar die mij inspireerde om mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsweg te gaan. Sindsdien zijn meditatie en een zekere spirituele discipline mijn metgezellen en lukt het mij steeds beter te leven vanuit mijn essentie en mijn zielsverlangen.

Holistische kijk
Eén van mijn sterke kanten is dat ik snel de spelletjes doorzie die het intellect in en mét ieder mens speelt. Ik bedoel de geraffineerde denkpatronen die ons gevangen houden in conditioneringen en die ons reactief maken op impulsen van buitenaf. Doorgaans weet ik door liefdevol confronteren ook mijn cliënten tot dat inzicht te brengen. “Oh, is het zo simpel?” is dan een veel gehoorde reactie. Ik heb een holistische (spirituele) kijk op de wereld, op de mens en op zijn ontwikkeling en ik weet dus ook dat inzicht alléén nog geen andere werkelijkheid oplevert: inzichten moeten zich door oefening tot ervaring en zo tot werkelijkheid transformeren.

Begeleiding
Ik help mensen hun inzichten en ervaringen in te zetten om zo de werkelijkheid te transformeren. Hoe ik dat precies doe kun je lezen in mijn e-boek, dat gratis aan te vragen is. Vul daarvoor het contactfomulier in.

Opleidingen Ik volgde mijn erkende opleiding life- en loopbaancoach bij Balansgroep

ben EQA gekwalificeerd
ben geregistreed bij CPION
ben TMA professional

Coachingspakketten

Bekijk mijn aanbod