Stress- & Burnout-coaching

Voor docenten en managers in het onderwijs
BTMP ondersteunt docenten en managers in het onderwijs, die door burn-out of mentaal-emotionele overspanning niet of minder goed in staat zijn hun beroep naar tevredenheid uit te oefenen. Mijn begeleiding heb ik gevat onder de uitdagende titel: Jippie! Een burn-out. Hiermee wil ik benadrukken dat je vroeg of laat je burn-out als een geschenk zult leren zien.

In het traject doorloop ik grofweg de volgende stappen:

 1. Herkennen & Accepteren
 2. Uit-spannen & Ont-spannen
 3. Bezinnen & Begrijpen
 4. Perspectief creëren
 5. Stappen zetten

Daarbij bied ik ontspanningstherapie aan in de vorm van ademoefeningen, meditatie en klanktherapie. De ondersteuning is erop gericht van de ontstane situatie er één te maken die leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Zo kun je opnieuw ervaren hoe het is in de “flow” te werk en leven. Wil je weten wat deze stappen precies betekenen? Vraag dan gratis mijn e-boek aan. Daarin beschrijf ik ze uitgebreid.

Coachingspakketten

Bekijk mijn aanbod

Tot twee keer toe heeft een burn-out mij wakker geschud en me erop gewezen dat ik een andere koers moest gaan varen. Dat heb ik gedaan, en dat kun jij ook.

Martien Hontelez in: Jippie! Een Burn-out

Ik werk vanuit de volgende normen, kernwaarden en overtuigingen

 • Een mens is een complex, multidimensionaal wezen van lichaam, geest en ziel
 • Een mens functioneert graag zodanig dat al deze drie aspecten volledig tot hun recht komen
 • Het leven is een spel van bewustzijn waarin persoonlijke groei en geestelijke ontwikkeling het ultieme doel zijn
 • Ieder mens bewandelt zijn eigen unieke ontwikkelingsweg van individuatie
 • Een mens werkt om zijn / haar levensgeluk te vergroten
 • Een burn-out of psychische overspanning legt een disbalans bloot
 • Een burn-out of psychische overspanning biedt kansen voor groei en ontwikkeling

Kortom: een nuchtere, spirituele kijk op leven en werken